Koeman: "Als Nederlander is jeugd opstellen geen probleem"

3 april 2017, 15:08

Ronald Koeman kan in de uitwedstrijd tegen Manchester United nog niet beschikken over Morgan Schneiderlin en Aaron Lennon, terwijl Seamus Coleman, Yannick Bolasie, Ramiro Funes Mori en James McCarthy ook nog niet inzetbaar zijn op Old Trafford. Dat zorgt ervoor dat de manager van Everton een beroep gaat doen op de jeugd. Dat vindt hij geen enkel probleem.

Na het 3-1 verlies in de Merseyside Derby tegen Liverpool kan Koeman geen goed nieuws brengen over een leeggelopen ziekenboeg. "We hebben dezelfde spelers als afgelopen weekend. Het is lastig dat we zo veel blessures hebben en dat de hersteltijd tussen de wedstrijden zeer kort is", zegt Koeman, die volgend seizoen in Ierland op bezoek zal gaan bij Coleman, die met een dubbele beenbreuk kampt.

Door de volle lappenmand heeft Koeman zes spelers onder de 22 jaar in zijn wedstrijdselectie zitten. "Ik ben een manager die de jonge spelers de kans geeft als er veel blessuregevallen zijn. Die jongens zijn de toekomst van de club en zo kunnen ze mooi ervaring opdoen. Iedereen heeft het over de academie van Everton. Omdat ik Nederlander ben, ben ik niet bang om de jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Ik ben de juiste manager voor deze situatie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen