Van Marwijk: "KNVB moet Van Gaal kiezen voor die vijf duels"

3 april 2017, 23:22

Bert van Marwijk lijkt niet erg happig om bij het Nederlands elftal in te stappen als bondscoach. Tijdens zijn aanwezigheid in het programma Peptalk suggereerde hij dat het goed zou zijn als de KNVB voor de rest van de kwalificatiereeks Louis van Gaal voor de groep zou zetten.

"Ze moeten nu niet halsoverkop iemand voor twee jaar gaan aanstellen. De KNVB moet eerst de eigen organisatie op orde krijgen. Ze moeten gewoon iemand kiezen voor die laatste vijf duels. En dan denk je aan Van Gaal", zo luidt de redenering van de huidige bondscoach van Saoedi-Arabië.

Van Gaal zou zelf een rol als bestuursvoorzitter prefereren. "Als dat waar is, zou ik met hem gaan praten en zeggen: eerst bondscoach en dan na de WK-kwalificatie door als bestuurder", stelt Van Marwijk. "Dan heb je daarna ruim de tijd om een nieuwe bondscoach te vinden. Misschien komen er in de tussentijd ook wel trainers vrij."

Van een buitenlandse bondscoach is Van Marwijk in ieder geval geen voorstander. "Ik heb de naam van Jorge Sampaoli horen vallen. Die heeft met Chili de Copa América gewonnen. Dat is een behoorlijke prestatie, maar hij is niet mijn type trainer. Hij is een beetje een schreeuwer. Hij doet het goed met Sevilla, maar zijn voorganger won geloof ik ook al drie keer de Europa League. Je moet prestaties altijd in perspectief plaatsen. En daarnaast, een Nederlandse trainer moet gewoon lukken. Maar eerst moet de KNVB zijn zaakjes op orde krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen