WK-finalist Braafheid blij na uur Jupiler League: "Minuten maken"

3 april 2017, 23:45

Nog geen zeven jaar geleden mocht Edson Braafheid meedoen in de finale van het WK. Maandagavond was de linksback tevreden met een optreden van ruim een uur in de Jupiler League. Na lang revalideren kon de verdediger eindelijk weer eens ervaren hoe het is om een officiële wedstrijd te voetballen. 

"Of het nou in de Jupiler League of de Eredivisie is, het gaat erom dat ik weer minuten maak en gewoon raak met bepaalde situaties. Het is voor mij allemaal natuurlijk weer een tijd geleden", vertelt hij na het bezoek met Jong FC Utrecht aan Jong FC Ajax (2-0 nederlaag) tegenover FOX Sports. "Ik zit nu op negentig procent. De laatste procenten moet ik opdoen in wedstrijden. Ik zit liever gisteren dan vandaag bij het eerste, maar ik bevind me in een traject."

Overigens was Braafheid op Sportpark de Toekomst niet de enige die actief was tijdens de finale van 2010 in Johannesburg. De Amsterdammers worden immers getraind door Johnny Heitinga. "Het was leuk om Johnny weer even te zien. Zo kom je elkaar weer eens tegen, hè. Wel een ander niveau, haha!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen