Pioli komt beetje in De Boer-situatie: "Ik voel geen angst"

4 april 2017, 07:54

Na het ontslag van Frank de Boer wist Stefano Pioli Internazionale binnen een mum van tijd aan de praat te krijgen, maar er lijkt nu weer zand te zitten in de geoliede machine van de Milanese topclub. De afgelopen negen wedstrijden leverden slechts vier zeges op en na de 2-2 bij Torino werd er in het eigen Stadio Giuseppe Meazza zelfs met 1-2 verloren van Sampdoria. Het zorgt ervoor dat Pioli, na De Boer, ook onder druk komt te staan.

Pioli kreeg na de tik voor het eigen publiek zelfs al vragen over zijn toekomst. "Ik voel geen angst of iets dergelijks. Ik voel alleen dat ik het maximale uit deze spelersgroep wil halen. De resultaten bepalen de toekomst, daar hoeft verder niet te veel over gezegd te worden. Ik maak me geen zorgen en ben er ook niet mee bezig. We gaan op 28 mei wel kijken hoe het gelopen is", zegt Piolo tegen Premium Sport.

Toch liegt de onvrede bij de fans van de Nerazzurri er niet om. "Je krijgt fluitconcerten als je niet tot het uiterste gaat op het veld en de kwaliteiten niet echt naar voren komen. Tegen Sampdoria ging het fout na hun gelijkmaker. We waren toen geen eenheid meer en dat is zeer spijtig. We waren te veel individuen, maar moesten als een team spelen", aldus Pioli. Champions League-voetbal is ver weg met een achterstand van negen punten op Napoli, terwijl het bereiken van de Europa League ook nog een lastig karwei is.

Inter-smaakmaker Mauro Icardi heeft zich ook uitgesproken over de druk op de coach. "We hebben vertrouwen in hem. Hij heeft hier goed werk verricht en daardoor staan wij achter hem", aldus de Argentijnse spits.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen