Haarlemse hoop na berichtgeving over Red Bull-club

4 april 2017, 11:10   Bijgewerkt: 4 april 2017, 12:23

De Oostenrijkse energiedrankjesgigant Red Bull heeft aangegeven dat het graag zou investeren in een Nederlandse club en dat bericht heeft voor hoop gezorgd in Haarlem. Het nieuws is voor Trots Haarlem namelijk reden genoeg om een poging te wagen om HFC Haarlem te laten herrijzen uit haar as.

Trots Haarlem laat via Facebook weten dat de eerste contacten met Red Bull al gelegd zijn. De lokale partij stelde in 2014 als verkiezingsbelofte op om betaald voetbal zijn rentree te laten maken in Haarlem en ziet dus nu een kans bij Red Bull. "Het kan niet anders dan met onze stad, die de oudste voetbal club van Nederland tot voor kort binnen haar stadsgrenzen had", zegt de enthousiaste Sander van den Raadt van Trots Haarlem. "Red Bull Haarlem, klinkt net als L.A. Kings, of Chicago Bulls. De roodbroeken voortaan als de Red Bull broeken? Haarlem als hoofdstad van Noord-Holland verdient weer een club waar we extra trots op kunnen zijn", aldus Van den Raadt.

In januari 2010 viel het doek voor HFC Haarlem, dat in 1889 opgericht werd en jarenlang een vast gezicht was in de Nederlandse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen