Periode van uitersten voor De Ligt: "Nieuw, maar leerzaam"

4 april 2017, 14:59

In een blog op de officiële website van Ajax staat Matthijs de Ligt stil bij de rollercoaster waar hij de afgelopen weken inzat. De pas 17-jarige centrumverdediger werd na de 2-0 zege op FC Kopenhagen geselecteerd voor het sterrenelftal van de Europa League, maakte vervolgens een fout tegen Excelsior (1-1) en mocht ook nog eens debuteren in Oranje. Een succes was dat niet, aangezien de zenuwen hem de baas waren tegen Bulgarije (2-0 verlies).

"Het is een hectische periode geweest. Eentje van uitersten ook", blikt De Ligt terug. "De return tegen FC Kopenhagen was prachtig, een ouderwets heerlijk Europees avondje, met een schitterend resultaat. Helaas verliepen de wedstrijden tegen Excelsior en Bulgarije een stuk minder goed, ook voor mij individueel. Er is uiteindelijk veel gebeurd omtrent mijn persoon. Dat was nieuw voor mij, maar ook wel leerzaam. Uiteindelijk hoop en verwacht ik hierdoor sterker te worden", vertelt de verdediger.

"Het was mijn eerste selectie voor Oranje en uiteindelijk overheerst toch de trots. Ik heb mijn debuut gemaakt en niemand pakt mij dat meer af. Als kleine jongen droom je van het Nederlands elftal. Als je er dan mag staan - los van het resultaat of mijn eigen spel - ben ik daar trots op. Natuurlijk was het niet het debuut waarop ik had gehoopt, maar ik kan wel tevreden terugkijken op de interlandweek. Uiteindelijk heb ik veel kunnen leren. Naast het trainen op hoog niveau ook in mentaal opzicht. Wat de jongens er bijvoorbeeld voor doen om elke wedstrijd top te zijn."

De Ligt is blij met het feit dat Ajax afgelopen zondag de beladen Klassieker met 2-1 won. "Dat ik tegen Feyenoord op de bank zat, respecteer ik. Ik sta er wat dat betreft hetzelfde in als tegen Italië. Het was een keuze van de trainer en die heb ik te accepteren. Ik moet gewoon zo hard mogelijk trainen, mezelf maximaal ontwikkelen en laten zien dat ik in de basis thuishoor", stelt De Ligt, die uitkijkt naar de clash met Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. "Ik denk dat Schalke licht favoriet is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen