Younes en Dolberg vraagtekens bij Ajax voor AZ-thuis

4 april 2017, 17:38   Bijgewerkt: 4 april 2017, 18:54

Na de gewonnen Klassieker tegen Feyenoord (2-1) van afgelopen zondag speelt Ajax komende woensdag weer thuis. Ditmaal krijgt de recordkampioen van Nederland in de Amsterdam ArenA bezoek van AZ. Peter Bosz, de trainer van Ajax, weet nog niet of hij een beroep kan doen op Amin Younes en Kasper Dolberg. Het tweetal ontbrak tegen Feyenoord vanwege een blessure.

"Als ze kunnen spelen, moeten ze spelen. Maar ze moeten wel honderd procent zijn. Anders stel ik ze niet op", spreekt Bosz duidelijke taal op de officiële website van Ajax. "We hebben een goede, brede selectie. Als iemand niet helemaal fit is, staan anderen te trappelen om die plek over te nemen. Daar zouden we iets mee kunnen doen."

Bosz keek tijdens zijn perspraatje op dinsdag nog even terug op De Klassieker. De oefenmeester was vooral te spreken over het collectief tegen de rivaal uit Rotterdam. "Het gevaar is dat als je er specifiek een speler of linie uitpikt, je dan het team tekort doet. De hele ploeg heeft goed gefunctioneerd. Anders hadden we nooit zo overtuigend kunnen winnen", stelde Bosz.

In AZ, de komende tegenstander van Ajax, ziet Bosz een wisselvallige ploeg. "De ene keer heel goed en een andere keer weer matig. Die wisselvalligheid kenmerkt AZ wel dit seizoen", vervolgde hij. Bosz heeft wel respect voor de provinciegenoot. "AZ is een ploeg die altijd wel in de subtop speelt en het liefst tegen de top aan wil schurken. Dat doen ze ieder jaar wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen