Utrecht bijna zeker van play-offs na zege bij Excelsior

4 april 2017, 20:23

Met een 1-3 zege bij Excelsior staat FC Utrecht met anderhalf been in de play-offs om Europees voetbal. In stadion Woudestein kwam de thuisploeg op voorsprong via Mike van Duinen, maar voor rust zette Sebastien Haller vanaf de stip Utrecht weer op gelijke hoogte. In de tweede helft liepen de Domstedelingen snel uit naar 1-3 via een eigen doelpunt van Jurgen Mattheij en een goal van Gyrano Kerk.

Als Utrecht vanavond drie punten pakte en Willem II zou woensdag in eigen huis punten verspelen tegen ADO Den Haag, dan was Utrecht geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van Erik ten Hag deed in ieder geval wat het moest doen en mag nu wachten op het resultaat in Tilburg. Maar voordat het zover was, moest Utrecht nog wel even stevig aan de bak in Rotterdam.

De wedstrijd was nog maar zes minuten oud of Excelsior stond al op een 1-0 voorsprong. Het begon fel aan het duel en twee voorzetten richting Mike van Duinen volgen gevaarlijk voor het doel van David Jensen langs. Van Duinen creëerde zijn goal uiteindelijk zelf: hij dribbelde om Kevin Conboy heen en schoot knap laag raak in de lange hoek. Een minuut later had Khalid Karami Utrecht nog meer pijn kunnen doen, maar de rechtsback schoot van een meter of twaalf over.

Het was sneu voor Excelsior, dat binnen een half uur dus op 2-0 had moeten staan en ook nog eens twee wissels had moeten toepassen. Hicham Faik en Luigi Bruins werden beiden gewisseld, ze konden wegens uiteenlopende blessures niet verder. Jeffrey Fortes en Kevin Vermeulen vervingen de twee pechvogels bij het team van Mitchell van der Gaag.

Tussen de twee goals van Utrecht had Excelsior via Fredy Riberio ook nog een kans gehad, maar de rappe Fredy zag Jensen zijn gekrulde schot uit de hoek tikken. In het resterende half uur moest Excelsior dus nog twee keer scoren om een belangrijk punt in de strijd om degradatie te pakken. Het kreeg zeker nog mogelijkheden op doelpunten, via Karami en Stanley Elbers. Beiden vonden echter de Utrechtse doelman David Jensen op hun weg. Van Duinen claimde nog een penalty bij vasthouden van Janssen, maar nu gaf Manschot geen strafschop niet.

De zege van Utrecht kwam niet meer in gevaar, ondanks dat de nummer vier van de Eredivisie niet zijn grootste wedstrijd speelde. Het boekte de derde overwinning op rij, terwijl er voor Excelsior na vier wedstrijden weer eens een nederlaag volgde. De play-offs kunnen bijna niet meer mis voor Utrecht, Excelsior is nog niet verlost van de degradatiezorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen