Lazio bereikt ondanks misser De Vrij Coppa Italia-finale

5 april 2017, 00:37

Ondanks een misser van Stefan de Vrij heeft Lazio voor de derde keer in vijf seizoenen de finale van de Coppa Italia bereikt. De Romeinse club verloor dinsdag de return tegen aartsrivaal AS Roma in de halve finale met 3-2, maar kon zich dat permitteren omdat het vijf weken geleden de eerste ontmoeting al met 2-0 had gewonnen.

Lazio kwam in de return twee keer op voorsprong in het Stadio Olimpico, waar het vanavond als bezoekende club werd aangemerkt. Sergej Milinkovic-Savic opende in de 37ste minuut de score, door raak te schieten in de rebound na een gekeerd schot van Ciro Immobile. Lang kon Lazio niet genieten van de voorsprong. Twee minuten voor de pauze herstelde Stephan El Shaarawy het evenwicht. De oud-speler van AC Milan kreeg de bal voor de voeten nadat De Vrij het leder miste in een poging een voorzet van Antonio Rüdiger weg te werken.

Elf minuten na de pauze nam Lazio weer de leiding. Na een pass van Milinkovic-Savic had Immobile alle ruimte om op het Roma-doel af te gaan en in de afwerking schoot hij koelbloedig raak. Mohamed Salah maakte tien minuten later gelijk en zorgde in de extra tijd ook nog voor de 3-2, maar het was voor de ploeg van basisspeler Kevin Strootman niet genoeg om alsnog de eindstrijd te halen.

Bij Lazio bleef De Vrij na rust in de kleedkamer achter. De verdediger, die onlangs de interlands van Oranje al miste vanwege een blessure, werd vervangen door zijn landgenoot Wesley Hoedt. Lazio stond acht keer eerder in de Coppa Italia-finale en won daarbij zes keer. In hun laatste finale verloren de Biancocelesti van Juventus, twee jaar daarvoor rekenden ze in de eindstrijd af met AS Roma.

Juventus of Napoli wordt de andere finalist. Die teams staan woensdag tegenover elkaar in Napels voor de return, waarbij de formatie uit Turijn een 3-1 voorsprong verdedigt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen