Mulder over matchfixing Eldense: "Nu vallen dingen op z'n plek"

5 april 2017, 10:40

Hans Mulder maakte maandag kenbaar per direct te vertrekken bij zijn Spaanse club Eldense. Na de 12-0 nederlaag tegen Barcelona B gaan er namelijk verhalen rond over matchfixing en daar wil de middenvelder absoluut niets mee te maken hebben. Tegenover FOX Sports doet hij zijn verhaal van de voorbije weken. 

Het 'fixen' bleek al langer te spelen binnen de ploeg. "Twee weken geleden, dus nog voor de 12-0 tegen Barcelona B, speelden we tegen Cornellà. Ik was er niet bij, want ik had last van mijn enkel. Een dag later hoorde ik voor de training enkele ploeggenoten met elkaar praten. Tegenstanders hadden tegen ze gezegd, dat ze 'niet zo hard moesten rennen, want jullie waren toch op de hoogte?'. Maar ze wisten van niets. Nu vallen dingen op z'n plek..."

"Daarna hebben we samen gezeten", vervolgt Mulder. "Spelers, bestuur, staf van Eldense. Niemand wist er zogenaamd van. Toen concludeerden we maar dat het alleen bij de tegenstander leefde. Maar toen kwam Barcelona-uit... De nummer één tegen de nummer laatst en Barcelona scoort dit seizoen het vaakst, terwijl wij de meeste doelpunten tegen kregen. Dus we wisten dat we het lastig zouden krijgen. Maar 12-0... Tijdens de wedstrijd schrok ik me kapot. Uit de eerste acht aanvallen van Barcelona vielen acht doelpunten."

Mulder schaamde zich kapot en in de rust al kwam de clubvoorzitter woest de kleedklamer in om de trainer eens op te zoeken. "De gehele tweede helft werd er niet gewisseld, omdat de reserves niet wilden invallen. Maar na afloop werd alles duidelijk. Een van onze wisselspelers had WhatsApp-gesprekjes gezien van drie, vier spelers uit ons team die waren omgekocht. Er werden namen genoemd, het bewijs was er. Er ontstond bijna een knokpartij."

"Ik heb vervolgens mijn zaakwaarnemer gebeld: 'Ik wil weg hier, het is klaar voor me'. Ik wil er niets mee te maken hebben en heb er ook niets mee te maken", zo stelt Mulder. "Of ik ooit iets gemerkt heb? Ik wist heus wel dat we geen geweldig team hadden. Sommige spelers waren dramatisch. Mijn zoontje van zes is beter. We stonden niet voor niets onderaan."

Nu hij weg is maakt de 29-jarige, die in Nederland speelde bij RKC, Willem II en NEC, zich weinig zorgen over zijn eigen toekomst. "Met mij komt het wel goed, ik heb al een prima reputatie opgebouwd. Ja, ik zit er midden in, maar heb er totaal niets mee. Wie mij benadert voor matchfixing, sla ik neer. Ik ben veel liever een slechte voetballer, dan een valsspeler, een corrupte speler." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen