Vreven: "Conte is dan een mentale coach, dat slaat nergens op"

5 april 2017, 11:49

Stijn Vreven heeft het de laatste weken aardig op de rit bij NAC Breda. Stuk voor stuk werden Telstar, Fortuna Sittard, Jong Ajax en koploper VVV-Venlo (0-4) aan de zegekar gebonden. Dat de in de winterstop aangestelde trainer het zo goed doet, zou niet iedereen aanvankelijk hebben gedacht.

"Als speler was ik een rechtsachter die veel liep, dus zou ik niet met tactiek bezig zijn", vertelt de Belg in gesprek met NACourant. "Een trainer die blijft zitten, is volgens sommigen een tactische coach. En Conte en Simeone zijn dan mentale coaches. Dat slaat nergens op."

"Er zijn heel veel manieren om een wedstrijd te winnen, het liefst door voetballend beter te zijn", vervolgt Vreven. "Als dat niet lukt, blijft strijd over. Dat probeer ik wel duidelijk te maken. Overigens hebben tactiek uitvoeren en afspraken nakomen ook met mentaliteit te maken."

En wat die tactiek van NAC onder Vreven dan is? "Mijn filosofie is gebaseerd op zonevoetbal, waarbij elke speler aan de bal komt op de positie waar hij zich prettig voelt. Dat is niet gebonden aan een specifiek systeem. Het gaat om nuances, zodat de beste spelers goed renderen."

Dat de samenwerking een goede uitwerking heeft, is Vreven en NAC zelf ook al opgevallen. Volgens Het Algemeen Dagblad zijn de club en trainer in grote lijnen akkoord over een contract voor volgend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen