Liverpool krijgt jeugdtransferverbod na benaderen elfjarige

5 april 2017, 18:29

Liverpool mag het komende jaar geen jeugdspelers meer contracteren die afkomstig zijn van andere Engelse clubs. Dat is de straf die de organisatie van de Premier League de club oplegt vanwege een aanbod dat de club deed aan een elfjarig talent van Stoke City. 

Daarnaast moet Liverpool nog een boete betalen van 100.000 pond. De club heeft de straf geaccepteerd. Het verbod geldt voor het halen van jeugdspelers die de afgelopen achttien maanden geregistreerd zijn bij een Premier League of EFL club. Liverpool ging de fout in doordat in september 2016 de gesprekken met het elfjarige talent van Stoke en zijn ouders werden geopend zonder dat daar toestemming voor gegeven was. Daarnaast werden er bonussen aangeboden, iets wat volgens de Engelse regels verboden is.

Het verbod op het aantrekken van jeugdspelers gaat per direct in. In eerste instantie geldt de straf voor een jaar, maar wanneer Liverpool nogmaals de fout in gaat dan komt er nog een seizoen bij. Het verbod geldt niet voor het binnenhalen van jeugdspelers uit andere landen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen