Younes is ten faveure van Neres basisklant bij Ajax

5 april 2017, 19:48   Bijgewerkt: 5 april 2017, 20:25

Ajax maakte de titelrace afgelopen zondag een stuk spannender door De Klassieker tegen Feyenoord met 2-1 te winnen, maar deze overwinning zal een stuk minder waard zijn als er vanavond (woensdag) niet van AZ gewonnen wordt. Het treffen met de Alkmaarders begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Kasper Dolberg kampt bij Ajax nog met steeds een liesblessure, waardoor coach Peter Bosz de naam van de Deense spits weer heeft moeten doorstrepen. Daardoor begint Bertrand Traoré opnieuw in de spits. Amin Younes is weer hersteld van zijn kniekwetsuur en heeft David Neres, als basisdebutant nog trefzeker tegen Feyenoord, uit de basiself verdrongen. Verder is Joël Veltman geschorst; de rechtsback wordt vervangen door Kenny Tete.

Aan de kant van AZ krijgt Ron Vlaar rust van coach John van den Brom. De aanvoerder volgt een individueel programma, waarbij midweekse wedstrijden doorgekruist lijken te worden. Jonas Svensson ontbreekt wegens een hamstringblessure bij de Alkmaarders, waar Mattias Johansson zodoende als rechtsback speelt. Wout Weghorst houdt Fred Friday op de bank bij de bekerfinalist.

Opstellingen

Ajax: Onana; Tete, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Kluivert, Traoré, Younes.

AZ: Krul; Johansson, Van Eijden, Luckassen, Haps; Van Overeem, Wuytens, Seuntjens; Jahanbakhsh, Weghorst, Dos Santos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen