Feyenoord herpakt zich met monsterzege op Go Ahead

5 april 2017, 22:37   Bijgewerkt: 5 april 2017, 22:47

Drie dagen na de nederlaag in de Klassieker heeft Feyenoord overtuigend teruggeslagen. Een machteloos en slap Go Ahead Eagles werd met maar liefst 8-0 aan de kant gezet. Halverwege stond het al 5-0 voor Feyenoord, Jens Toornstra (2x), Eljero Elia, Dirk Kuyt en Jan-Arie van der Heijden hadden allen een doelpunt laten noteren. Eric Botteghin, Michiel Kramer opnieuw Toornstra maakten in de tweede helft het feest compleet en daarmee kwam het slappe Go Ahead er nog genadig vanaf.

De Klassieker liet in de selectie van Feyenoord zijn sporen na voor dit duel, want Rick Karsdorp en  Nicolai Jörgensen moesten in Amsterdam geblesseerd van het veld en waren niet fit genoeg om tegen Go Ahead te beginnen. Daar tegenover stond de terugkeer van Eljero Elia in de basis. Michiel Kramer startte als spits, Dirk Kuyt en Jens Toornstra vormden samen met Karim El Ahmadi het middenveld.

Dat het bij 5-0 bleef, was onder andere te danken aan Michiel Kramer. Rond het half uur kreeg hij twee niet te missen kansen, maar voorzetten van Miquel Nelom en Eljero Elia waren niet aan hem besteedt. Na 42 minuten kreeg hij de beste kans van allemaal, maar hij tikte de voorzet van Dirk Kuyt tegen doelman Theo Zwarthoed aan. Jens Toornstra was daarna attent om de rebound binnen te tikken. Het was zijn tweede van de avond. Steven Berghuis was na tien minuten om Marcel Ritzmaier heen gedribbeld, gaf voor en liet Toornstra zijn elfde van het seizoen scoren.

Dat was dus het begin van de doelpuntendrift van Feyenoord in de eerste helft. De tweede was voor Elia. De vleugelspeler kreeg alle tijd om een hoek uit te kiezen en schoot van een meter of achttien zuiver raak in de hoek. Het derde doelpunt liet even op zich wachten, maar het was Kuyt die in de dertigste minuut raak knalde. Kramer raakte de bal maar half, Kuyt stond bij de tweede paal vrij en schoot de bal in het lege doel.

Eindelijk kon Go Ahead naar de kleedkamers, weg van alle ellende op het veld. Vrij snel na de terugkeer in de Kuip werd het echter nog erger voor Go Ahead. Binnen vijf minuten was het 6-0. Van der Heijden kopte uit een corner richting doel, maar Botteghin kreeg het doelpunt op zijn naam. De verdediger kopte van dichtbij de bal tegen de touwen.

Gelukkig voor het kansloze Go Ahead bleef een zevende treffer lang uit. Feyenoord controleerde nog wel en gaf op een uitbraak van opnieuw Manu (net voorlangs) niets weg, maar creëerde zelf nauwelijks nog kansen. De zevende kwam er echter nog wel en het was tenslotte toch Michiel Kramer die scoorde. Berghuis gaf voor vanaf rechts en Kramer kopte knap raak in de lange hoek.

Daarmee was het nog niet gedaan voor de club uit Deventer. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Toornstra die zijn hattrick voltooide. Een voorzet van Kuyt belandde via Kramer voor zijn voeten en de absolute smaakmaker van Feyenoord dit seizoen ramde de bal hard in de verre hoek: 8-0. Niet veel later floot Kamphuis voor het einde. Feyenoord herpakte zich uitstekend van de nederlaag in de Klassieker en werkte bovendien stevig aan het doelsaldo. Go Ahead heeft de laatste plaats weer overgenomen van Roda JC, het heeft nu een slechter doelsaldo.

[photo,105698,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen