Hyballa: "Ik moest even voor psycholoog spelen in rust"

6 april 2017, 07:59

De spelers van NEC waren woensdag gefrustreerd in de rust van de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Nijmegenaren gingen in het Noordlease Stadion pauzeren met een 1-0 achterstand, die werd ingeleid door een onzorgvuldigheid in de defensie van de bezoekers. Uiteindelijk verloor NEC met 2-0 in Groningen.

"Ik moest even voor psycholoog spelen in de rust", aldus coach Peter Hyballa tegen Omroep Gelderland. "Er werd flink gescholden en dat is normaal niks voor deze groep. Maar ik heb de rust bewaard, ik snap de frustraties en de teleurstelling. Die jongens zaten echt kapot na die 1-0. Het idee van Frank Sturing aan de bal was niet eens verkeerd, maar Julian von Haacke onderschatte de situatie. En dan maakt Groningen dat ijskoud af. Daarna was het rommelig bij ons."

"Na rust begonnen we nog wel goed en na de 2-0 speelden we zelfs met vier en met vijf spitsen om nog voor de 2-1 te gaan. Groningen heeft dan veel individuele kwaliteiten en kan nog acht keer op ons doel afgaan", vervolgt Hyballa, die Taiwo Awoniyi in de spits zette. "Ja, ik zoek het doelpunt. Je moet het afmaken en daar hebben wij problemen mee. Ik moet de groep nu onder de arm pakken. Mensen denken dat we al gedegradeerd zijn, dat is niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen