Coach Jong De Graafschap geschorst vanwege vechtpartij

6 april 2017, 17:01

Richard Roelofsen, trainer van Jong De Graafschap, is door de KNVB voor twee wedstrijden geschorst voor zijn aandeel in de vechtpartij tijdens het thuisduel met OJC Rosmalen van anderhalve week geleden. De coach is opgelucht dat de straf niet hoger uitgevallen is.

Jong De Graafschap won de wedstrijd met 3-1 en aan het einde van het duel kreeg Roelofsen het aan de stok met een speler van de tegenstander, omdat hij de bal niet wilde geven. Dat leidde tot een vechtpartij op het veld. "De scheidsrechter en zijn assistent gaven een inworp voor De Graafschap, dan geef ik de bal toch niet aan de tegenstander die de bal voor mijn dug-out wil opeisen. Vandaar dat ik die bal achter mijn rug vasthield", blikt hij terug op de clubwebsite. "Er werd in eerste instantie even gesuggereerd dat ik zou hebben geslagen. Maar dat was absoluut niet het geval, dat heeft de KNVB ook duidelijk op het rapport gezet. De scheidsrechter had mij in de eerste helft al een waarschuwing gegeven voor commentaar op de leiding. Die bal vasthouden was de druppel, vandaar dat hij mij rood gaf, onder de noemer 'twee keer een waarschuwing is vertrekken'".

"Wij zijn ook blij dat de KNVB, naar aanleiding van verklaringen van getuigen en betrokkenen, geen aanleiding ziet verder onderzoek te doen naar het opstootje aan het einde van de wedstrijd", aldus Roelofsen. Assistent-coach Jan Oosterhuis neemt door de absentie van de hoofdtrainer de komende duels de honneurs waar hij op de bank.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen