'Ajax betaalt verreweg het meest aan voetbalmakelaars'

7 april 2017, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is veruit het meeste geld kwijt aan voetbalmakelaars. In een overzicht van De Telegraaf blijkt dat de Amsterdammers maar liefst 7,5 miljoen euro kwijt waren aan spelersbegeleiders. Dit budget voor zaakwaarnemers en agenten komt voort uit commissies die uitgekeerd moeten worden.

Het contrast tussen Ajax en de rest van de eredivisionisten is groot. PSV volgt op ruime afstand van de Amsterdammers op nummer twee in het lijstje van clubs die het meest betalen aan voetbalmakelaars, met 2,75 miljoen euro. Koploper Feyenoord completeert de top-drie, met 1 miljoen euro. AZ betaalde bijna een half miljoen. SC Heerenveen (0,4), FC Twente (0,3), NEC (0,3), ADO Den Haag (0,3), FC Groningen (0,3), Roda JC (0,2) en FC Utrecht (0,2) zitten stuk voor stuk tussen de twee en vier ton.

Opvallend is dat het 'zaakwaarnemersbudget' van Ajax net zo hoog ligt als de helft van alle opgetelde salarissen van Feyenoord. Volgens bovengenoemde ochtendkrant komt de hoge som voornamelijk door de transfers van Mateo Cassierra, Davinson Sánchez, Hakim Ziyech, de huur van Bertrand Traoré en een aantal contractverlengingen

Het totale bedrag dat de Nederlandse clubs uitgaven aan voetbalmakelaars komt neer op 15,3 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen