Chinese investeerder probeerde RBC om te kopen

Ger
27 mei 2006, 15:54

RBC Roosendaal is in de zomer van 2000 door een Chinees benaderd die in ruil voor een financiële vergoeding de club vroeg opzettelijk wedstrijden te verliezen. Het aanbod werd door toenmalig algemeen directeur Paul van der Kraan afgewezen.

De club kwam in contact met de dubieuze investeerder toen ze in China op zoek waren naar een speler. Eenmaal in Nederland werd voorzitter Jan Pollemans over het voorval op de hoogte gesteld.

"Hij zei dat hij geld in RBC wilde steken, mits wij als tegenprestatie wedstrijden opzettelijk zouden verliezen", aldus Paul van der Kraan in het Algemeen Dagblad. "Ik heb smakelijk om die vraag gelachen en hem meteen gezegd dat we het niet wilden doen. Verder heb ik er nooit meer iets van gehoord." Van der Kraan is inmiddels als directeur werkzaam bij Vitesse.

RBC-voorzitter Jan Pollemans is er van overtuigd dat er in Nederland duels zijn verkocht. "Als zulke mensen bij ons komen, komen ze ook bij andere clubs. Dat er nu enkele oud-spelers van RBC genoemd worden in een vermeend omkoopschandaal, betekent overigens niet dat de hele club hiervoor verantwoordelijk zou zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen