Hyballa: "De fans mogen mij afmaken, maar niet de spelers"

7 april 2017, 17:20

Van de laatste tien wedstrijden in de Eredivisie won NEC er slechts één, voor de rest werd alleen maar verloren. Daardoor heeft de Nijmeegse club nog maar twee punten marge naar de nacompetitiestreep en dan komt aanstaande zaterdag Ajax ook nog eens op bezoek in De Goffert. Coach Peter Hyballa doet een beroep op het NEC-publiek.

"We kunnen er alleen maar hard voor blijven werken, zoals we al wekenlang doen. Morgen moeten we gewoon weer spelen en proberen er het beste van te maken. Maar ik hoop echt dat we de steun van het publiek krijgen", vertelt Hyballa op de clubwebsite. "Ik snap dat men teleurgesteld is in hoe het momenteel loopt, maar juist nu heeft de spelersgroep de steun nodig. De fans mogen mij afmaken, maar niet de spelers. Het is een heel jonge groep en negatieve geluiden hebben echt een invloed daarop. Geloof mij maar dat iedereen er iedere dag alles voor doet en dat ze alle steun verdienen, zeker in deze tijden."

Woensdag verloor NEC bij FC Groningen, maar Hyballa ziet wel nog steeds 'geloof in eigen kunnen' bij zijn spelers. "We kunnen en mogen ook niet moedeloos worden in deze periode. Ik zal ook altijd optimistisch blijven na afloop van wedstrijden, omdat ik geloof in die pedagogische stijl. Ik hou van deze jongens. Helemaal in deze tijd kan ik niet van ze weg klappen. We krijgen natuurlijk een aantal tikken te verwerken, maar dat maakt de groep ook weer sterker", stelt Hyballa.

Komende donderdag heeft Ajax de eerste ontmoeting met Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League, maar Hyballa verwacht niet dat die wedstrijd van invloed zal zijn zaterdag. "Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Ajax nu al bezig zijn met het duel met Schalke", zegt de Duitse oefenmeester. "Natuurlijk zal er wel iets gewijzigd worden, maar daar loopt in de breedte zoveel kwaliteit dat het weinig uitmaakt wie er speelt. Ajax zal hier meer balbezit hebben, meer kansen creëren en meer standaardsituaties krijgen. Wij zullen vooral keihard moeten knokken en scherp zijn in de counter om daar iets tegenover te zetten. Het wordt een lastig duel, maar Ajax liet een paar weken terug ook gewoon punten liggen bij Excelsior, dus er is in eigen huis ook voldoende mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen