Ten Hag blij met massale opkomst, Twente mist duo

7 april 2017, 21:50

Stadion Galgenwaard van FC Utrecht is voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente van komende zondag vrijwel uitverkocht. Erik ten Hag, de succesvolle coach van de ploeg uit de Domstad, is er blij mee.

"Fantastisch", reageert Ten Hag op de clubwebsite. "Het betekent dat we iets goed doen. We spelen thuis tegen FC Twente en het is al nagenoeg volle bak. Dat geeft aan dat de club in beweging is en leeft. Het is ook een compliment aan de spelers, aan de ploeg. Het zou mooi zijn als het publiek er een kolkend Stadion Galgenwaard van maakt en vanaf minuut één achter de ploeg gaat staan."

FC Utrecht is al zeker van de play-offs om Europees voetbal, maar Ten Hag wil nu meer, namelijk de vierde plek. "Dat is waar we nu staan en dat willen we niet meer afgeven. Als je vierde wil worden, moet je FC Twente verslaan", is de oefenmeester duidelijk. Op de vraag hoe zijn ploeg omgaat met de huidige stand op de ranglijst, antwoordt hij: "Het wordt als normaal ervaren. Het is geen item. Wat je wel ziet, is dat de ploeg heel veel rust, focus en vertrouwen uitstraalt. Maar ook over de positieve agressie beschikt die nodig is voor het behalen van resultaat." Ten Hag kan niet beschikken over de geblesseerden Rico Strieder, Robin van der Meer, Patrick Joosten en de geschorste Giovanni Troupée.

Twente mist Ede en Seys

Tegenstander FC Twente speelde donderdag nog thuis tegen PSV, waaraan het een 2-2 gelijkspel overhield. De spelers van de Overijsselse club kwamen schadevrij uit de ontmoeting met de landskampioen. "Alle spelers hebben kunnen doen wat de bedoeling was", zegt trainer René Hake tegen Tubantia, doelend op de hersteltraining van vrijdag. Hake mist tegen Utrecht nog steeds Chinedu Ede en Dylan Seys.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen