Wolfsburg krijgt pak slaag van Schalke, verlies Hoffenheim

8 april 2017, 17:32

Na een zeer goede start is er onder Andries Jonker een kink in de kabel gekomen bij VfL Wolfsburg. Zaterdagmiddag verloor de ploeg uit het rechterijtje voor de tweede keer op rij: Schalke 04 was met 4-1 te sterk. Ondertussen verloor 1899 Hoffenheim met 2-1 bij laagvlieger Hamburger SV en hield RB Leipzig de punten dankzij een doelpunt in extremis in eigen huis tegen Bayer Leverkusen.

Voor de tweede keer op rij is Andries Jonker met VfL Wolfsburg kopje onder gegaan in de Bundesliga. De middenmoter beleefde een kansloze middag op visite bij Schalke 04, dat donderdag in Amsterdam tegen Ajax speelt in de Europa League. Door toedoen van Guido Burgstaller keek Wolfsburg al na zes minuten tegen een achterstand aan en die klap kwam het niet meer te boven. Leon Goretzka maakte er met een bekeken schot nog voor de pauze 2-0 van, waarna Daniel Caligiuri na de rust de 3-0 produceerde. Hij werd afgelopen zomer nota bene overgenomen van Wolfsburg. Een kwartier voor tijd scoorde Burgstaller, die Klaas-Jan Huntelaar op de bank houdt, ook de 4-0. De eretreffer werd vervolgens vanaf de penaltystip gemaakt door Mario Gomez. Bij de bezoekers stond Riechedly Bazoer de hele wedstrijd op het veld.

RB Leipzig leek tegen Bayer Leverkusen tegen puntenverlies aan te lopen, waardoor Bayern München zaterdagavond tegen Borussia Dortmund de afstand zou kunnen vergroten, maar sloeg in de slotfase alsnog toe tegen Bayer Leverkusen. Yussuf Poulsen werd de matchwinner bij de thuisploeg, door in de 93ste minuut de bevrijdende 1-0 aan te tekenen.

1. FC Köln is bezig aan een geweldig seizoen en staat op de knappe vijfde plaats, maar bleek zaterdag in eigen huis niet opgewassen tegen middenmoter Borussia Mönchengladbach. Gladbach kwam via Jannik Verstergaard al snel op een 0-1 voorsprong, maar via Christian Clemens trok het thuisteam vijf minuten later al de stand gelijk. De assist kwam van goudhaantje Anthony Modeste, die in de tweede helft zelf de 2-2 maakte nadat Ibrahima Traoré de 1-2 had gescoord. Het team uit Keulen kwam dus tweemaal terug in de wedstrijd, maar ging alsnog de bietenbrug op. Een treffer van Lars Stindl in de tachtigste minuut was goud waard voor Gladbach.

Het duel tussen SC Freiburg en FSV Mainz 05 werd zaterdag beslist door iemand die als invaller vaak zijn waarde heeft bewezen: Nils Petersen. De spits werd in de 69ste minuut bij een 0-0 stand ingebracht en zorgde een minuut later al voor de 1-0. Het was alweer zijn achttiende doelpunt als invaller: een record in de Bundesliga. In het restant van de wedstrijd werd het doel niet meer gevonden. Door de zege neemt Freiburg de vijfde plaats over van Köln.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen