Ajax naast Feyenoord na eenvoudige zege in Nijmegen

8 april 2017, 21:49

Ajax heeft de druk op Feyenoord op overtuigende wijze weten te verhogen. In een eenzijdige wedstrijd wisten de Amsterdammers maar liefst vijf keer te scoren, waardoor het vizier met een goed gevoel op het Europa League-treffen met Schalke 04 van komende donderdag kan. De wedstrijd was bij rust eigenlijk al beslist, want nadat Golla een vroege eigen goal maakte wisten David Neres en Bertrand Traoré de marge al vlug te verdubbelen. NEC kwam kort terug in de wedstrijd na een mooie goal van Ferdi Kadioglu, maar Traoré en Ziyech stelden orde op zaken: 1-5.

NEC had maar liefst negen van haar laatste tien wedstrijden verloren en moest dus flink aan de bak om niet definitief in de degradatiezone te belanden. Hier was echter niets van te merken. De ploeg van trainer Peter Hyballa begon uiterst slap aan de wedstrijd en legde Ajax geen stroobreed in de weg. Al na vier minuten was het raak, toen Traoré wat ruimte maakte voor zichzelf en meegaf aan Neres. De jonge Braziliaan behield het overzicht en zette strak voor, waarna Wojciech Golla op ongelukkige wijze de 0-1 achter zijn eigen doelman werkte.

Die kwam er ruim tien minuten voor tijd, toen ook Ziyech zijn doelpunt wist mee te pakken. De in uitstekende vorm verkerende Marokkaan werd door het midden aangespeeld door Davy Klaassen, slalomde enkele NEC'ers voorbij en prikte de bal achter Delle: 1-5. Ajax schrijft met deze zege dus zonder zich bovenmatig in te spannen drie punten bij en staat nu op 72 punten, evenveel als koploper Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen