Derks weer thuis: "Zoals het ernaar uitziet is er geen zaak"

8 april 2017, 22:04

Harrie Derks is weer thuis. De FIOD pakte de voorzitter van Achilles '29 vrijdag op in diens woning in Groesbeek op verdenking van belastingfraude en witwassen. Derks heeft vertrouwen in een goede afloop van de zaak.

"Zoals bekend ben ik gisteren betrokken geraakt bij een onderzoek van de Belastingdienst. Dit onderzoek betreft een paar duizend Nederlanders met een bankrekening in Zwitserland. Sinds vanmiddag (zaterdagmiddag) ben ik weer thuis", meldt Derks in een verklaring op de website van Achilles '29. "Tijdens de gesprekken die met de recherche hebben plaatsgevonden heb ik alle vragen kunnen beantwoorden en alle zaken, voor zover dat nodig was, kunnen weerleggen. Het onderzoek is hiermee afgesloten en ligt ter afwikkeling bij de Officier van Justitie. Zoals het ernaar uitziet is er geen zaak en zal er geen vervolging plaatsvinden."

"Het mag duidelijk zijn dat de gebeurtenissen van gisteren een enorme impact hebben gehad op mij en mijn familie. Gelukkig is het in Nederland zo dat je pas veroordeeld wordt als je schuldig bevonden bent. Het vertrouwen en de steun die we van zoveel mensen kregen, heeft ons enorm goed gedaan", vervolgt Derks. "Ik verzoek iedereen de privacy van mij en mijn familie te respecteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen