Maaskant: "Invloed scheidsrechter was wel erg groot"

9 april 2017, 09:36

Go Ahead Eagles moest na de 8-0 nederlaag van eerder deze week tegen Feyenoord opnieuw een verliespartij incasseren. Heracles Almelo was op De Adelaarshorst met 1-4 te sterk. De thuisploeg moest al na twaalf minuten met tien man verder na een rode kaart voor Elvis Manu.

Robert Maaskant vond na afloop dat scheidsrechter Edwin de Graaf de wedstrijd negatief beïnvloedde. "Zijn invloed was wel heel erg groot met twee momenten", doelt hij tegenover FOX Sports op de rode kaart voor Elvis Manu en de niet waargenomen handsbal van Samuel Armenteros. "Maar ik neem het mijn ploeg ook kwalijk dat we met tien man niet goed verdedigd hebben. De tweede helft toonde wel aan dat we veerkracht hebben. Uiteindelijk vind ik dat we een degelijke wedstrijd hebben gespeeld."

Maaskant vond dat De Graaf twee maten hanteerde. "Ik zie een duidelijke handsbal van Armenteros net als iedereen. Dat had in ieder geval een strafschop moeten wezen. En andere kant krijgt Manu, die de bal op zijn borst krijgt, dan rood", vertelt de trainer, die nog met de scheidsrechter sprak. "Hij gaf aan mij aan dat hij het inderdaad verkeerd gezien had. Maar voor ons is dit heel zuur. Zeker omdat we goed uit de startblokken kwamen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen