Heldenrol Van Leer bezorgt Roda JC punt in Alkmaar

9 april 2017, 14:30

Dankzij doelman Benjamin van Leer kan Roda JC weer een belangrijk punt bijschrijven in de strijd tegen degradatie. AZ kwam in het eigen AFAS Stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer zeventien van de ranglijst. Het was Van Leer die met enkele knappe reddingen en een gestopte strafschop de stand gelijk hield.

De bezoekers begonnen redelijk scherp aan het duel in Alkmaar, maar het duurde lang voordat de eerste kans van de wedstrijd kon worden genoteerd. Pas na 25 minuten werd voor het eerst één van de doelmannen bedreigt. Van Leer werd geklopt door Wout Weghorst, maar Ard van Peppen was alert voor de doellijn en voorkwam een eerste goal. Acht minuten later zorgde Alireza Jahanbakhsh met een knap schot wel voor een treffer.

De grootste van deze kansen was ongetwijfeld de strafschop die aan AZ gegeven werd na een handsbal van Van Peppen. Weghorst stuitte echter op Van Leer, die daarna op pogingen van Bel Hassani, opnieuw Weghorst en nog eens Bel Hassani alert ingreep. Roda had nog enkele mogelijkheden op een snelle tegenstoot maar liet al deze kansen onbenut. In de blessuretijd was Tom van Hyfte nog bijzonder dicht in de buurt van een doelpunt, maar hij kopte de bal uit een vogelvrije positie veel te ver over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen