Feyenoord laat twee peperdure punten liggen in Zwolle

9 april 2017, 16:40   Bijgewerkt: 9 april 2017, 18:15

De titelrace kwam na De Klassieker al een stuk meer open te liggen en de spanning zal in de laatste weken van het seizoen alleen nog maar toenemen. Omdat Feyenoord bleef steken op een 2-2 gelijkspel bij PEC Zwolle, is het gat met Ajax nog maar een puntje. De Rotterdammers stonden zelfs met 2-0 achter in Zwolle, waar Steven Berghuis met twee goals de belangrijkste man was.

Dat een gewaarschuwd mens niet altijd voor twee telt, werd wel duidelijk in de openingsfase van het duel in Zwolle. Feyenoord verloor in de voorgaande seizoenen met 3-2, 2-1, 3-0 en 3-1 bij de Overijsselse club, maar kwam lamlendig uit de startblokken. Zonder Nicolai Jørgensen, die last-minute voor de aftrap nog vervangen werd door Dirk Kuyt, werd de ploeg van Giovanni van Bronckhorst overdonderd. Het was in de warme omstandigheden nogal mat aan de zijde van de koploper

Feyenoord was nog niet bekomen van de schrik, of de 2-0 viel ook al. Hoewel het pas het tweede Zwolse wapenfeit was, werd de marge met een zeer fraai doelpunt verdubbeld. Kingsley Ehizibue vond Danny Holla, die Bram van Polen in één keer vrij wist te zetten. De Zwolse kapitein nam de bal uitstekend aan en schoot het leer hard in de verre hoek. Feyenoord moest aan de bak.

Dat besef ontstond ook wel na de tweede dreun in Zwolle. Feyenoord was duidelijk wakker geschud en nam de regie in handen. Tot veel kansen leidde het niet. Twee keer werden de rood-wit-zwarten gevaarlijk. Eljero Elia schoot de bal eerst van een afstandje in de handen van PEC-goalie Mickey van der Hart, Berghuis was daarna wel succesvol. De Watford-huurling sneed naar binnen en schoot de bal met een harde stuit in de lange hoek. Van der Hart zat er wel aan, maar zag er niet echt lekker uit bij de goal.

Met de impulsen van de ingevallen Michiel Kramer ging Feyenoord op jacht naar een driepunter. De stormram kreeg één kans, maar zijn schot werd gekraakt. Omdat Feyenoord haar aanvalsdrift niet meer kon omzetten in doelpunten, werden er twee punten gemorst in Zwolle. Even leken dat er zelfs nog drie te worden, maar Brad Jones keerde een inzet van Stef Nijland in blessuretijd zeer goed. 

Door de Zwolse averij van Feyenoord wordt de titelstrijd nog razend spannend. Feyenoord heeft een iets makkelijker programma dan Ajax, maar het verschil is dus zeer klein.

Resterend programma

Feyenoord

Zondag 16 april: FC Utrecht (thuis)

Zondag 23 april: Vitesse (uit)

Zondag 7 mei: Excelsior (uit)

Zondag 14 mei: Heracles Almelo (thuis)

Ajax

Zondag 16 april: sc Heerenveen (thuis)

Zondag 23 april: PSV (uit)

Zondag 7 mei: Go Ahead Eagles (thuis)

Zondag 14 mei: Willem II (uit)

[photo,105806,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen