Interview: Warmerdam ziet kansen als linksback bij Ajax

11 april 2017, 07:00   Bijgewerkt: 10 april 2017, 23:19

Op zevenjarige leeftijd stond Django Warmerdam voor een keuze: Ajax of Feyenoord. Het talent opteerde voor Ajax, dat hem dit seizoen vlieguren laat maken bij PEC Zwolle. Omdat hij bij de middenmoter uit Overijssel zéér goed draait, hoopt de 21-jarige linkspoot volgend seizoen voor zijn kans te kunnen gaan bij Ajax 1. FCUpdate.nl sprak met Warmerdam over het verleden en de toekomst van zijn carrière.

Django, allereerst: een 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord. Dat is niet verkeerd, denk ik?

"Nee, we hebben een goed en tevreden gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Er was zelfs nog wat teleurstelling, omdat we al snel met 2-0 voor stonden. Maar uiteindelijk zijn we blij met het punt. We kunnen nu toch weer een beetje omhoog kijken. Het werd ook wel een beetje gevierd als een overwinning. Feyenoord heeft het altijd lastig in Zwolle en dat is dit keer ook weer gebleken. Na de 2-0 hadden we door moeten gaan, maar we zakten een beetje in en we kwamen onder druk te staan. Toen de 2-2 viel, was het vooral zaak om de stand vast te houden. Dat lukte gelukkig."

Je stond tegen Feyenoord weer op het middenveld, maar speelt ook geregeld als linksachter. Welke positie heeft eigenlijk jouw voorkeur?

"Het maakt mij niet echt uit. Ik vind beide posities hartstikke leuk om op te spelen. Het is voor mij het belangrijkste dat ik vooruit kan voetballen. Dat kan hier bij PEC Zwolle zowel op linksback als op linkshalf. Vandaar dat ik niet echt een voorkeur heb."

"Het gaat heel goed met mij bij PEC Zwolle. Ik heb gewoon een goede stap gemaakt. Ik ben blij dat deze verhuurperiode zo goed verloopt. Je ziet wel eens dat een uitleenbeurt verkeerd uitpakt, maar voor mij is het absoluut goed geweest. Ik heb het ook prima naar mijn zin hier. Ik maak veel minuten en dat was ook het doel toen ik hierheen ging."

En volgend jaar?

"Ik weet op dit moment nog niet hoe volgend seizoen eruit zal zien. Ik heb bij Ajax nog een contract tot 2018, dus in eerste instantie zal ik daar terugkeren. Dan is het de vraag wat Ajax met mij wil. Omdat ik nog één jaar onder contract sta, ligt het voor de hand dat ik bijteken óf verkocht word. Ik denk niet dat ze me nog een jaar gaan verhuren, omdat ze dan niets meer aan mij kunnen verdienen. Dan zou ik transfervrij weglopen en dat moet natuurlijk niet gebeuren."

Waar hoop je op?

"Uiteindelijk wil je natuurlijk bij Ajax slagen. Of dat met een omweg en pas later is of nu, dat zien we dan wel weer. Ajax zal na het einde van het seizoen pas de knoop doorhakken. Het is voor mij in ieder geval een reëel doel om daar terug te keren. Ik wil weer lekker kunnen voetballen, het is alleen nog de vraag waar dat gaat gebeuren."

Misschien kan Daley Sinkgraven volgend jaar wel weer op het middenveld spelen, zodat er een plekje vrij komt op de linksbackpositie.

Is er met Ajax al contact geweest over jouw contract, dat dus tot 2018 loopt?

"Nee, nog niet. Ik denk dat er pas aan het eind van het seizoen duidelijkheid zal ontstaan over wat Ajax wil en wat ik ga doen. Het is dus nog de vraag wat er gaat gebeuren."

Was het, juist omdat jij een Ajacied bent, ook extra lekker om punten van Feyenoord af te snoepen in de strijd om de landstitel?

"Ik denk dat ze dat in Amsterdam wel heerlijk vinden, haha. Ikzelf natuurlijk ook. Daar doe je het uiteindelijk voor. We hebben het Feyenoord heel lastig gemaakt. De druk ligt vooralsnog bij hen. Ajax speelt vrij aardig en voetbalt de laatste tijd makkelijk, dus het wordt nog heel lastig voor Feyenoord. Ik denk dat Ajax nog wel kampioen gaat worden."

Even terug naar heel lang geleden. Je hebt twee stageperiodes bij Ajax afgewerkt voordat je daar ging voetballen, maar hebt ook stage gelopen bij Feyenoord?

{image[311884][right-half][]}"Dat klopt. Toen ik zeven jaar was heb ik ook bij Feyenoord stage gelopen. Ik zou in eerste instantie bij Ajax gaan spelen, maar daar vonden ze me nog wat te klein en te speels. Daarom ging ik bij Feyenoord trainen. Toen Ajax hoorde dat ik daar meedeed, wilden ze me alsnog. Toen moest ik kiezen en heb ik meteen 'ja' gezegd tegen Ajax. Mijn trainingsstage bij Feyenoord heb ik nog wel afgemaakt, maar de keuze was al gemaakt. Daar heb ik geen spijt van gehad, haha."

Tot slot nog even over jouw cijfers. Vier goals en twee assists, dat is uitstekend voor een toch wel verdedigend ingestelde speler.

"Het is natuurlijk altijd lekker om te scoren. Ik heb drie keer gescoord terwijl ik op het middenveld stond, dus dan kom je iets vaker in de positie terecht, maar als back wil ik ook altijd wel proberen om mijn goaltjes mee te pikken. Ik heb er nou vier in liggen en heb dus ook twee assists achter mijn naam staan. Het is lekker om belangrijk te zijn voor het team."

Door: Koen Jans

[photo,105599,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen