Jong Oranje bij winst naar halve finales

Koen Freriks
27 mei 2006, 21:10

Als Jong Oranje maandag wint van Jong Italië, dan is het verzekerd van een plaats in de halve finale van het EK tot 21 jaar in Portugal. Dat wijzen de reglementen van de UEFA uit. 

Indien Oranje van Italië verslaat, komen de twee landen uit op vier punten. Wie de winnaar wordt uit de confrontatie tussen Oekraïne en Denemarken, maakt dan niet uit. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan gaat samen met de winnaar van die wedstrijd verder op basis van het onderlinge resultaat tegen de Italianen.

De situatie is ingewikkelder als Oranje Italië verslaat en Oekraïne en Denemarken gelijkspelen. Zowel Nederland, Italië als Oekraïne komen dan uit op vier punten. Op basis van het onderlinge resultaat kan er geen onderscheid worden gemaakt, want Nederland klopte Italië, Italië was te sterk voor Oekraïne en Oekraïne won van Nederland.

In dat geval is het doelsaldo doorslaggevend. Belangrijk daarbij is dat de resultaten tegen de nummer vier, Denemarken, worden geschrapt. Het doelsaldo van de Italianen komt dan uit op 1-0 en dat van Jong Oranje op 1-2.

Indien Nederland maandag met 1-0 wint, verandert het doelsaldo van Italië in 1-1 en dat van Jong Oranje in 2-2. De jongens van De Haan mogen dan naar de halve finales omdat het één doelpunt meer maakte dan Italië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen