Duitsland vernedert Luxemburg

Koen Freriks
27 mei 2006, 21:45

Duitsland heeft met grote cijfers Luxemburg verslagen. Met een 7-0 overwinning tankten de oosterburen flink wat vertrouwen voor het naderende WK in eigen land. Klose en Podolski scoorden beiden tweemaal.

Miroslav Klose maakte al na vijf minuten de openingstreffer dankzij een assist van Podolski. Vlak daarna kregen de Duitsers een strafschop. Torsten Frings benutte deze en bracht 'die Mannschaft' op een comfortabele 2-0 voorsprong. Luxemburg had niks in te brengen en dekte niet goed. Zodoende konden de aanvallers van bondscoach Jürgen Klinsmann (foto) zonder enige tegenstand hun gang gaan. Lukas Podolski maakte de 3-0 op aangeven van de vervanger van de geblesseerde Michael Ballack, Tim Borowski. Bastian Schweinsteiger maakte een paar minuten later de 4-0. Podolski nam een tweede penalty voor de Duitsers op zich en bracht de stand op 5-0. Invaller Oliver Neuville maakte het feest compleet door in de slotminuten met twee doelpunten een uitslag van 7-0 op het scorebord te zetten.