Politie vindt brief en gaat uit van gerichte aanval op Dortmund

11 april 2017, 23:30   Bijgewerkt: 12 april 2017, 00:00

De Duitse politie gaat er vooralsnog niet vanuit dat de explosies die plaatsvonden bij de spelersbus van Borussia Dortmund het resultaat waren van een terroristische daad. Ook is er geen bewijs gevonden voor wangedrag van supporters. Wel vond de politie een brief op de plaats delict waardoor er wordt uitgegaan van een gerichte aanval op de selectie van de Duitse club.

De explosies vonden plaats vlak nadat de spelersbus met daarin de selectie van Borussia Dortmund het spelershotel had verlaten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Enkele uren later bevestigde de politie op een ingelaste persconferentie dat er drie explosies hebben plaatsgevonden. De explosieven lagen in een heg op de route van de spelersbus.

Op die plaats vond de politie ook een brief waarin de aanval wordt opgeëist. Er wordt nog gecontroleerd of die ook daadwerkelijk is achtergelaten door de dader(s). Door het document gaat de Duitse politie wel uit van een gerichte aanval op de selectie van Borussia Dortmund. Aanwijzingen voor een terroristische daad werden er niet gevonden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen