Dortmund-doelman: "Iedereen dook direct naar de grond"

12 april 2017, 08:08

Zo'n 24 uur na de aanval op de spelersbus van Borussia Dortmund moet de selectie al weer op het veld staan voor de ontmoeting met AS Monaco in de Champions League. Logistiek is dat geen probleem, maar volgens bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke wordt het mentaal erg lastig.

Doelman Roman Bürki vertelt aan het Zwitserse Blick wat er dinsdagavond gebeurde. "We hadden net het hotel verlaten en reden de weg op. Ineens was er een gigantische explosie. Ik zat naast Marc Bartra op de achterste rij van de bus. Iedereen dook direct naar de grond, want we wisten niet of er meer explosies zouden volgen. Gelukkig was de politie snel ter plaatse. Iedereen was in shock en niemand dacht meer aan de wedstrijd."

Woensdagavond 18.45 uur wordt de wedstrijd ingehaald. Een lastige opgave, zo denkt Watzke. "Er was helaas geen ander alternatief dan de wedstrijd naar woensdag verplaatsen. Logistiek lukt het wel. Maar de voetballers speelklaar krijgen. Dat wordt een lastige opgave" aldus de bestuursvoorzitter, voor wie het direct duidelijk was dat het om een aanslag ging. "Als je met de spelersbus het hotel verlaat en er volgt een aanslag, dan is dat duidelijk een gerichte daad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen