Ajax wedt op twee paarden: "Stellen geen prioriteiten"

12 april 2017, 16:31

De komende weken zal duidelijk worden of het seizoen 2016/2017 succesvol is geweest voor Ajax of niet. Met de apotheose in de Eredivisie en de kwartfinales van de Europa League staan er cruciale wedstrijden voor de deur voor Ajax, dat donderdagavond de kraker tegen Schalke 04 speelt. Voor trainer Peter Bosz is de Europa League even belangrijk als de competitie.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel van donderdag erkende Bosz dat Ajax op twee paarden blijft wedden. "Ik vind dat we geen prioriteiten moeten stellen. We willen heel graag kampioen worden", aldus Bosz. "Daarnaast zitten we in de kwartfinale van de Europa League en willen we dolgraag naar de laatste vier. Het zou raar zijn als we er één laten vallen. Dat past ook niet bij de club. Ajax wil altijd alles willen. Daar gaan we dus ook voor. We willen op beide fronten zo goed mogelijk presteren."

Donderdagavond staat de ontmoeting met Schalke dus op het programma. Bosz heeft een hoge pet op van de nummer tien van de Bundesliga. "We spelen tegen een grote club, uit een groot voetballand. We zullen zien. Tegen Kopenhagen lagen de speelstijlen van beide teams ver uit elkaar. Nu is dat minder het geval, want ik vind Schalke goed voetballen. Toch zijn er ook wel verschillen qua spelopvatting. De vraag is welke van de twee ploegen zijn speelstijl het beste kan gaan hanteren. We gaan er in ieder geval alles aan doen om door te gaan."

Overigens is het nog niet zeker of Kasper Dolberg donderdagavond van de partij is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen