Ronaldo schiet Real naar overwinning op tien man Bayern

12 april 2017, 22:48

Real Madrid heeft vanavond een belangrijke uitzege geboekt in de kwartfinale van de Champions League. Cristiano Ronaldo leidde zijn ploeg met twee treffers naar een 1-2 overwinning op Bayern München. Bayern stond bij de tweede tegentreffer reeds met tien man op het veld, na een tweede gele kaart van Javi Martínez.

De thuisploeg startte veelbelovend, waarbij het aanvallende spel leidde tot ene na de andere Duitse hoekschop. Toch was het Real dat voor het eerste serieuze gevaar zorgde, via spits Karim Benzema. Een indraaiende voorzet van Toni Kroos kwam panklaar op het voorhoofd van de Fransman. Zijn kopbal eindigde via een stuit ongelukkig bovenop de lat.

Na de 1-0 kreeg Bayern München steeds meer controle over de wedstrijd. De Duitsers zetten continu druk op de tegenstander, waardoor Real de bal slechts zelden bij haar aanvallers kreeg.  Vlak voor rust veroverde Bayern opnieuw handig de bal, waarna Arjen Robben aanzette voor een indrukwekkende solo. De Nederlandse vleugelflitser stuurde meerdere Madrilenen het bos in, waarna hij eindige op de achterlijn. Zijn voorzet werd door Arturo Vidal overgekopt.

Een flitsende start van Real na rust maakte weer een wedstrijd van het treffen in München. Een voorzet vanaf rechts eindigde op heuphoogte bij Cristiano Ronaldo. De Portugees twijfelde geen seconde en plaatste het leer met een strakke volley in de verre hoek, achter de kansloze Manuel Neuer: 1-1.

Bayern München moest na zestig minuten met tien man verder omdat Javi Martínez zijn tweede gele kaart kreeg, na een onhandige tackle op Ronaldo. Neuer leek zijn ploeg in eerste instantie op de been te houden door in de slotfase grote mogelijkheden van Benzema en Ronaldo te keren. De doelman had echter geen antwoord op een voortreffelijke indraaiende voorzet van Sergio Asenjo, die eenvoudig werd binnengelopen door Cristiano Ronaldo. De tweede treffer van Ronaldo betekende tevens de zege voor Real.

Op 18 April vechten de twee ploegen uit wie definitief naar de halve finale van de Champions League mag. [photo,105867,left,]