Sahin vecht tegen tranen tijdens ontroerend interview

13 april 2017, 11:04

Daags na de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco, die een dag na de explosies bij Dortmunds spelersbus alsnog werd afgewerkt, doet een interview met Nuri Sahin de ronde op internet. Als de middenvelder van Dortmund gevraagd wordt hoe hij de toestanden beleefd heeft, vindt hij het moeilijk om het droog te houden.

Na afloop van Dortmund-Monaco, geëindigd in 2-3, gaf Sahin een emotioneel interview aan Jan Aage Fjortoft, een verslaggever van het Noorse Viasat. "Er is zo veel meer dan voetbal in deze wereld", sprak de Turk, die flink schrok van de explosies bij de spelersbus, waarbij ploeggenoot Marc Bartra zelfs zijn pols brak. Dat Dortmund binnen 24 uur na het incident alweer moest spelen, werd veelvuldig bekritiseerd. "Het is moeilijk om erover te praten en de juiste woorden te vinden", aldus Sahin.

"We hebben zulke dingen al vaak op televisie gezien, maar nu kwam het echt dichtbij. We hebben ervaren hoe het is om midden in zo'n dramatische situatie te zitten. Dit wens je echt niemand toe", stelt Sahin. "Tot ik in het veld kwam in de tweede helft heb ik niet aan voetbal gedacht, eerlijk gezegd. Ik realiseerde me eerst niet echt wat er gebeurd was, maar toen mijn vrouw en zoon thuis op me wachtten, voelde ik hoe gelukkig we moeten zijn. Ik weet het: voetbal is belangrijk, we houden van de sport en het levert ons veel geld en een leven met privileges op. Maar er is zo veel meer dan voetbal. Dat hebben we wel gevoeld. Het gaf me kippenvel."

"Ik zal de gezichten van mijn teamgenoten nooit vergeten. Ik keek naar Marc Barta en zat naast Marcel Schmelzer in de bus. Ik zal zijn gezicht ook nooit vergeten. Het was ongelofelijk. Hadden we maar wat meer tijd gehad om de shock te verwerken. Dit geeft een slecht gevoel. We moeten blijven functioneren en de rest maakt niet uit. Iedereen moet het voetbal serieus nemen, maar het is niet de belangrijkste zaak in het leven", relativeert Sahin.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen