Stekelenburg over loting EK-19: "Erg interessante groep"

13 april 2017, 14:28

Maarten Stekelenburg, de trainer van Nederland onder 19, spreekt van een 'erg interessante groep' waarin zijn ploeg is ingedeeld op het Europees kampioenschap dat komende zomer wordt gehouden in Georgië. De Oranje-talenten werden donderdag bij de loting in Tbilisi gekoppeld aan Duitsland, Engeland en Bulgarije.

"We zijn in een erg interessante groep ingedeeld. Vooral Duitsland en Engeland zijn in het oog springende tegenstanders en ploegen die wij goed kennen", zegt Stekelenburg in een KNVB-persbericht. "Begin september 2016 hebben we nog tegen beide landen geoefend. Tegen Engeland werd het destijds 1-1 en van Duitsland wisten we toen met 2-1 te winnen. Bulgarije is voor ons minder bekend, maar we weten dat ze in de EK-kwalificatie onder andere Frankrijk uitschakelde en is dus een niet te onderschatte tegenstander. Op een EK kom je altijd goede ploegen tegen en ik heb er erg veel zin in om de krachten te meten."

Oranje onder 19 start het EK op 3 juli tegen Duitsland, speelt vervolgens op 6 juli tegen Engeland en sluit de groepsfase op 9 juli af met de wedstrijd tegen Bulgarije. Tegen zowel Engeland (W10-G11-V14), Duitsland (W5-G4-V11) als Bulgarije (W1-G2-V4) heeft Oranje onder 19 een negatieve balans.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen