FIFPro: "Dortmund had nooit woensdag al mogen spelen"

13 april 2017, 20:23

De FIFPro, de internationale vakbond voor voetballers, vindt dat het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco nooit op woensdagavond al gespeeld had mogen worden. Door dat besluit moesten de spelers van de Duitse club 24 uur na de aanslag op de spelersbus alweer op het veld staan.

De spelersbond vindt dat er weinig rekening is gehouden met de selectie van Borussia Dortmund. "Voetballers zijn in de eerste plaats mensen en er moet dus rekening gehouden worden met hun emotionele toestand. Dat had voor de andere overwegingen moeten gaan", zegt een woordvoerder tegen Reuters. Trainer Thomas Tuchel gaf eerder al aan dat hij het te vroeg vond voor zijn spelers. De UEFA liet weten dat er continu contact is geweest met Dortmund en was dan ook verbaasd over die uitspraak.

De FIFPro wil de gang van zaken na het incident gaan evalueren. "Dat moet gebeuren samen met de FIFPro en andere belanghebbenden. Zo kunnen we duidelijke richtlijnen opstellen hoe in het vervolg gehandeld moet worden bij dergelijke extreme omstandigheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen