Fris en fruitig AZ wint op bezoek bij Heracles Almelo

14 april 2017, 22:49

AZ heeft weer eens een overwinning buitenshuis geboekt. Heracles speelde in eigen huis een belabberde pot en verloor verdiend met 1-2. Nadat de thuisploeg in de eerste helft een hoop kansen overleefde, hield het dit in de tweede helft niet vol, en maakte het alleen nog een eretreffer. AZ schreef dus drie punten bij, terwijl Heracles in de strijd om plek 9 Groningen en Willem II dit weekend op één punt kan zien komen.

Bij AZ gaat het al weken voornamelijk over de bekerfinale van 30 april, terwijl de club met een 6e plek en 10 punten achterstand op nummer 4 Utrecht er in de competitie vrij teleurstellend voor staat. Op bezoek bij Heracles, dat de begeerde 9e plek in handen heeft, leek een mooi moment om de vierde eredivisiezege van 2017 te boeken, en zo geschiedde.

Heracles overleefde dus de stormachtige openingsfase van AZ, al bleven de Alkmaarders gevaarlijk. Zo schoot Dos Santos na een snelle combinatie over, en had Castro een antwoord op een keihard schot van Alireza Jahanbakhsh. Heracles kwam steeds iets beter in de wedstrijd, en creëerde via de buitenspelers Bradley Kuwas en Kristoffer Peterson sporadisch gevaar. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft: met een 0-0 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op.

Heracles ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg gaf daardoor veel ruimte weg. AZ veroverde de bal en kon met vier tegen twee richting de 0-2. Via Luckassen en Jahanbakhsh kwam de bal bij Van Overeem, die prima aannam maar vervolgens van dichtbij op onbegrijpelijke wijze naast schoot. Heracles kwam dus goed weg, en had hierna via Samuel Armenteros en Peterson kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen