Milan geeft Inter enorme dreun in Derby della Madonnina

15 april 2017, 14:46   Bijgewerkt: 15 april 2017, 15:41

De 166ste editie van de Derby della Madonnina heeft zaterdagmiddag een sensationeel einde gekend. Thuisploeg Internazionale stond bij rust met 2-0 voor tegen AC Milan, maar zag de rivaal in de absolute slotfase van de tweede helft nog langszij komen. Nadat de 2-1 tien minuten voor tijd werd aangetekend, nam Cristián Zapata in de 97ste (!) minuut de gelijkmaker voor zijn rekening. Hij scoorde met een inzet onderkant lat, die na gebruik van doellijntechnologie werd toegekend: 2-2.

Menig voetballiefhebber zal met gefronste wenkbrauwen hebben gekeken naar het Serie A-programma van dit weekend. Voor het eerst in de historie stond de derby namelijk om 12.30 uur ingeroosterd, waar de kraker voorheen vaak op zondagavond werd afgewerkt. Het vroege aanvangstijd leek AC Milan het best te bevallen, aangezien de Rossoneri sterk begon aan de wedstrijd. De club die de laatste tijd uitstekend op dreef is kreeg via Carlos Bacca al na twee minuten een goede mogelijkheid, maar de Colombiaan schoot van dichtbij hard over.

Door de Houdini-act houdt AC Milan de zesde positie in bezit. De achterstand van Inter blijft door de remise twee punten. [photo,105935,left,]