Schalke-baas wil dat team 'over pijngrens gaat' tegen Ajax

16 april 2017, 14:56

Clemens Tönnies, de voorzitter van Schalke 04, vraagt veel van zijn spelers voor de return tegen Ajax van komende donderdag in de kwartfinale van de Europa League. De Duitse club moet zich voor eigen publiek herstellen van de 2-0 nederlaag van eerder deze week in de Amsterdam ArenA.

"We moeten over de pijngrens gaan. Ik wil een ploeg zien die vanaf de eerste seconde knokt voor de kleine kans die we nog hebben", aldus Tönnies in Bild am Sonntag. In de ArenA was het krachtsverschil tussen Ajax en Schalke nog groter dan de 2-0 nederlaag doet vermoeden, maar keeper Ralf Fährmann hield de Duitsers met enkele goede reddingen nog enigszins op de been.

In de competitie dreigt Schalke naast een Europees ticket voor komend seizoen te grijpen. Dat zou een tegenvaller zijn, want de club zou met geldproblemen kampen. Tönnies blijft daarover kalm. "Ook als we ons niet plaatsen voor Europees voetbal hoeven we geen topspelers te verkopen. In de afgelopen jaren hebben we namelijk voldoende marge opgebouwd", besluit de topman

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen