Ajax is ook voor sc Heerenveen een maatje te groot

16 april 2017, 18:43

Na de overwinning van Feyenoord op FC Utrecht heeft ook titelkandidaat Ajax geen fout gemaakt. In eigen huis won het met overtuigende cijfers van Heerenveen (5-1). Terwijl Ajax vooral achterin zwak aan de wedstrijd begon, waren het juist twee verdedigers die de Amsterdammers over het dode punt heen hielpen.

Na tien minuten spelen in de ArenA klonk er gemopper en licht gefluit vanaf de tribunes. De defensie van Ajax oogde nerveus. Dat het vooral ontbrak aan communicatie was goed te zien toen Andre Onana bijna Matthijs de Ligt omver trapte in plaats van de bal. Het spel was geen schim van het spektakel tegen Schalke in de Europa League afgelopen week.

Maar het leek alsof de 0-1 even nodig was als wake-up call. De Amsterdammers herpakten zich al snel en voerden het baltempo op via Hakim Ziyech en Davy Klaassen. In een sterke fase van tien minuten leidde het zelfs tot twee goals. Terwijl Nick Viergever de bal vogelvrij mocht binnenlopen uit een corner, schoot De Ligt even later de 2-1 binnen. Op slag van rust tekende aanvoerder Klaassen ook nog voor de 3-1 met een intikker.

De 4-1 van Ajax, twintig minuten voor tijd, ontstond opnieuw door een defensieve fout, maar nu via een middenvelder. Invaller Morten Thorsby tikte Kasper Dolberg aan en de bal ging op de stip. De Deense goalgetter mocht zelf aanleggen van Klaassen en schoot zijn 14de van het seizoen binnen. In de slotfase maakte David Neres het feestje compleet: 5-1.

Dankzij de zege brengt het elftal van Peter Bosz het verschil met Feyenoord weer terug naar een punt. Heerenveen blijft steken op de achtste plek.

[photo,106000,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen