NAC wil zich herpakken: "Moeten het als collectief doen"

17 april 2017, 11:21

NAC Breda verloor de laatste twee wedstrijden van SC Cambuur en Helmond Sport, maar coach Stijn Vreven is niet in paniek. Vandaag (aftrap 14.30 uur) krijgen de Brabanders de kans zich te herpakken. Ze spelen thuis tegen FC Eindhoven.

"Vijf, zes wedstrijden hebben we een heel goede reeks gehad. De balans die je had valt in korte periode weg door blessures van Chiro Ntoko en Bart Meijers. Die balans moet je dan opnieuw uitvinden en ik moet weer stabiliteit zoeken in mijn elftal", legt Vreven uit op de clubwebsite. "Dat moet ik ergens gaan creëren. Twee centrale verdedigers kan je niet zomaar opvangen. De realiteit is: twee wedstrijden geleden waren we de best voetballende ploeg van de competitie. Het mag niet zo zijn dat dit helemaal weg is, omdat er twee spelers wegvallen."

Kalm blijven is volgens Vreven belangrijk. "Het is makkelijk om de polonaise te lopen als het goed gaat. Als het minder gaat, moeten de persoonlijkheden opstaan. We hebben geen dominante leider, niet iemand die als het minder gaat de jonge jongens stuurt en neerzet. We moeten het als collectief doen. Iedereen moet voor zichzelf een tandje opschroeven. We kennen elkaars takenpakket dus als het niet goed gaat, moeten we elkaar corrigeren."

Vreven blijft positief voor de komende wedstrijden. "We blijven vasthouden aan hetgeen dat we aan het doen zijn. Nogmaals: twee wedstrijden geleden waren we de best voetballende ploeg in de competitie. Dat gaat weer terugkomen", besluit de Belgische oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen