Steijn na promotie met VVV: "Willen nu kampioen worden"

17 april 2017, 11:37

VVV-Venlo promoveerde vrijdag al naar de Eredivisie, maar neemt desondanks de thuiswedstrijd tegen FC Emmen van vanmiddag (aftrap 14.30 uur) serieus. De Limburgers kunnen in dat duel namelijk de titel in de Jupiler League veilig stellen. Daarvoor moeten ze zelf winnen, terwijl Jong Ajax puntenverlies zou moeten lijden op bezoek bij Jong PSV. Als beloftenploeg kan Jong Ajax niet promoveren, maar voor het kampioenschap komt het wel in aanmerking.

"We hebben vrijdagavond natuurlijk met zijn allen nog een leuk feestje gevierd met de meegereisde supporters. De ontvangst bij het stadion was geweldig", zegt coach Maurice Steijn op de clubwebsite. "Maar zaterdagmorgen hebben we weer licht getraind en is de focus helemaal gericht op de wedstrijd tegen FC Emmen. De promotie is binnen, maar we gaan voor het allerhoogste: kampioen worden. We hebben een voorsprong van acht punten op Jong Ajax en een veel beter doelsaldo."

"We treffen met FC Emmen een tegenstander die gaat voor de laatste kansen voor de Jupiler Play-Offs", weet Steijn. "Zij zullen natuurlijk alles in het werk stellen om de punten mee terug naar Emmen te nemen. Maar ongetwijfeld zal De Koel vollopen en het publiek kan als 'twaalfde man' een goede steun in de rug zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen