Cambuur te sterk voor Jong Utrecht, ook zege De Graafschap

17 april 2017, 16:35   Bijgewerkt: 17 april 2017, 17:40

De strijd om de vierde periodetitel in de Jupiler League blijft nog even spannend. Zowel SC Cambuur als De Graafschap wist maandag namelijk een overwinning te boeken. Beide ploegen komen daardoor op negentien punten te staan. Cambuur heeft echter een beter doelsaldo en blijft daardoor lijstaanvoerder.

Jong FC Utrecht-Cambuur

Cambuur won op bezoek bij Jong FC Utrecht met 0-2. Sander van de Streek schoot na 22 minuten spelen raak. In de slotfase verdubbelde Cambuur de score via Tarik Tissoudali. Cambuur blijft ook na maandag lijstaanvoerder van de vierde periode omdat de ploeg uit Leeuwarden een beter doelsaldo heeft dan De Graafschap.

Ook De Graafschap boekte een overwinning. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen van MVV Maastricht. Piotr Parzyszek maakte al na acht minuten de eerste treffer van de wedstrijd. Het tweede doelpunt viel pas in blessuretijd. Daryl van Mieghem zette de eindstand van 2-0 op het scorebord. De Superboeren hebben net als Cambuur negentien punten, maar een slechter doelsaldo.

RKC-Almere City

Almere City leek er op bezoek bij RKC Waalwijk met de winst vandoor te gaan. Door een doelpunt van Rick ten Voorde stond het na een uur spelen 0-1. In de slotfase ging Almere-doelman Chiel Kramer gruwelijk in de fout. De doelman had het te druk met het terechtwijzen van Rob van Sonsbeek, die een schwalbe zou hebben gemaakt, waardoor hij vergat de bal op te pakken. Pieter Langedijk maakte vervolgens gelijk.

FC Volendam-Achilles'29

Achilles'29 heeft degradatie uit de Jupiler Leage maandag vooralsnog weten af te wenden. Op bezoek bij FC Volendam werd een 1-2 overwinning geboekt. Omdat concurrent FC Dordrecht onderuit ging, wordt de beslissing nog even uitgesteld. Achilles kwam op achterstand na een eigen doelpunt van Doriano Kortstam. Goals van Boy van de Beek en Niek Versteegen zorgden uiteindelijk voor de zege van de ploeg van Eric Meijers.

FC Dordrecht-Telstar

Voor FC Dordrecht wordt het rechtstreekse duel met Achilles'29 aanstaande vrijdag bijzonder belangrijk. Die twee clubs moeten namelijk uitmaken wie er degradeert uit de Jupiler League. Dordrecht kon bij winst op Telstar goede zaken doen, maar ging met 2-0 onderuit. Guyon Philips en Fabian Serrarens scoorden.

NAC Breda-FC Eindhoven

NAC Breda gaf tegen FC Eindhoven een 3-1 voorsprong uit handen. De bezoekers kwamen binnen vier minuten tijd terug tot 3-3. Dario van den Buijs benutte een strafschop in de tachtigste minuut waarna Rai Vloet met zijn tweede van de middag voor de gelijkmaker zorgde.

Helmond Sport-FC Den Bosch

Helmond Sport boekte maandag een simpele thuiszege op FC Den Bosch. Giovanni Hiwat opende na iets minder dan een half uur spelen de score. Vier minuten voor de rust verdubbelde Teije ten Den de stand. In de tweede helft werd er vervolgens niet meer gescoord.

Fortuna Sittard-FC Oss

Voor zowel Fortuna Sittard als FC Oss stond er weinig meer op het spel in de Jupiler League. De ploeg van Sunday Oliseh won uiteindelijk met 2-0 van tien man van Oss. Lorenzo Pique kreeg na 56 minuten spelen de rode kaart. Daarvoor was de eindstand al bereikt dankzij goals van Djibril Dianessy en Gavin Vlijter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen