Winst voor Stam en Reading, Brighton gepromoveerd

17 april 2017, 22:01

Het Reading van Jaap Stam heeft maandagmiddag een prima overwinning geboekt op Rotherham United. Daardoor stijgt de ploeg naar de derde plaats in het Championship. Brighton & Hove Albion is ondertussen al zo goed als zeker van promotie naar de Premier League.

Reading-Rotherham United

In eigen huis kwam Reading eerst op achterstand tegen laagvlieger Rotherham na een doelpunt van Tom Adeyemi. Het team van Stam stelde pas in het laatste half uur orde op zaken. Lewis Grabban was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en John Swift zorgde voor de 2-1. Reading staat op de derde plaats in het Championship en maakt daardoor een goede kans op een ticket voor de play-offs. De marge ten opzichte van nummer zeven Leeds United is zes punten met nog drie speelronden te gaan. Wanneer Huddersfield maandagavond weet te winnen kunnen ze de derde plaats wel weer overnemen.

Brighton-Wigan Athletic

Koploper Brighton is inmiddels zeker van promotie naar de Premier League. De nummer één won met 2-1 van Wigan Athletic en heeft daardoor 92 punten. Omdat Huddersfield Town bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Derby County kan de ploeg promotie niet meer ontgaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen