Bosz looft De Ligt: "Iedereen heeft vertrouwen in hem"

17 april 2017, 20:34

Peter Bosz vond Matthijs de Ligt één van de uitblinkers in het competitieduel met sc Heerenveen (5-1 winst). De jonge verdediger kende geen gemakkelijke periode na zijn debuut in het Nederlands elftal, maar knokte zich terug. De trainer is zeer te spreken over de ontwikkeling van De Ligt.

In gesprek met Ajax TV had Bosz complimenten over voor De Ligt. Hij vond dat de verdediger het elftal op sleeptouw nam toen het in de beginfase even niet liep. "Een heleboel mensen hebben een mening over Ajax en over spelers van Ajax. En over hem wisten de zogenaamde kenners ineens wat hij wel en niet had", doelde de trainer op alle kritiek die De Ligt kreeg na zijn debuut in Oranje. "Dan zit ik te lachen, want dan denk ik 'jullie kennen die jongen helemaal niet'. Alle dingen die gezegd werden, kloppen namelijk niet. Bij Ajax heeft iedereen vertrouwen in hem, altijd al gehad."

Met de 5-1 overwinning op Heerenveen was Bosz zeer tevreden. "In deze fase kunnen we het ons niet veroorloven om puntenverlies te lijden. Het is toch altijd maar afwachten hoe dat gaat met zo'n jong team nadat ze zo veel complimenten kregen van iedereen na die wedstrijd tegen Schalke", zegt de trainer, die niet verrast was. "De vorm is al weken, misschien zelfs al wel maanden gewoon goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen