Atlético houdt stand tegen Leicester en gaat naar halve finale

18 april 2017, 22:37

Atlético Madrid heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Leicester City deed voor het eerst mee aan het miljoenenbal en stootte direct door naar de kwartfinales, maar de Spaanse grootmacht bleek hierin een maatje te groot. Nadat de heenwedstrijd al gewonnen was door de Madrilenen, wist de ploeg van Diego Simeone in Engeland de overwinning over de streep te trekken: 1-1.

In het Vicente Calderón won Atlético vorige week vrij gemakkelijk met 1-0, na een benutte strafschop van Antoine Griezmann. Simeone wilde koste wat kost de voorsprong vasthouden en koos ervoor om extra zekerheid in te bouwen: verdediger José Giménez begon ten koste van spits Fernando Torres in de basis.

Met dit verstevigde blok mocht het geen verrassing heten dat de bezoekers behoudend aan de wedstrijd begonnen. Leicester mocht het laten zien aan de bal, maar had moeite om het spel te maken. Met Yannick Ferreira Carrasco en Griezmann voorin moesten de Engelsen echter ook uitkijken voor de tegenstoten van Atleti. Zo had de thuisploeg geluk dat Carrasco in de 12e minuut net niet zijn aanvalspartner wist te bereiken.

Leicester keek over twee wedstrijden dus tegen een 2-0 achterstand aan, terwijl het ook een uitgoal moest slikken. De regerend Engels landskampioen had dus drie doelpunten nodig, maar Atlético werd niet zenuwachtig van Leicester's offensief. Jan Oblak stond verder prima te keepen, zo wist hij een schot uit de tweede lijn van Riyad Mahrez te klemmen en plukte hij meerdere lange ballen uit de lucht. Door het puike keeperswerk en de stabiele verdediging van Atlético bleef het 0-1 tot de rust.

Craig Shakespeare besloot om na de pauze Ben Chilwell en Leonardo Ulloa in te brengen om zijn team een impuls te geven. Het was echter Atlético dat voor het eerst gevaar creëerde in de tweede helft: na een machtige sprint van Griezmann wist hij alleen geen medespeler te vinden. Leicester kwam dus met de schrik vrij, en had in de 61e minuut de gelijkmaker te pakken. Na inbrengen van Chilwell kwam de bal voor de voeten van Vardy, die niet nadacht en de 1-1 tegen de touwen schoot.

Met hernieuwde energie zocht Leicester hierna de aanval, en Atlético wankelde enige tijd. Pogingen van Ulloa en Vardy troffen geen doel, en de klok werd Leicester's grootste tegenstander. Atlético toonde aan over een van de beste verdedigingen van Europa te bezitten en hield stand. Omdat Atlético zelf ook geen gevaar meer wist te creëren eindigde de wedstrijd in 1-1. Atlético plaatst zich voor de halve finale, terwijl Leicester kan terugkijken op een memorabel eerste Europese avontuur.

[photo,106037,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen