Atlético wéér halvefinalist: "Emotie, trots, enthousiasme"

19 april 2017, 08:28

Diego Simeone heeft een waanzinnige prestatie geleverd met Atlético Madrid. Omdat er na een 1-0 overwinning in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld werd bij Leicester City, zijn Los Rojiblancos voor de derde keer in vier seizoenen geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Simeone vindt het geweldig.

"De derde halve finale in vier jaar. Ik voel emotie, trots en enthousiasme", zegt Simeone over de geweldige prestaties van zijn ploeg. "Het doet veel deugd dat we het voor elkaar gekregen hebben in een zware wedstrijd tegen een ploeg die ik graag aan het werk zie en nooit opgeeft", stelt de Argentijnse coach over Leicester City.

Simeone heeft de laatste jaren een absolute topclub van Atlético gemaakt. "Vanaf de eerste dag dat ik hier was, had ik de droom om Atlético strijdbaar te maken. Ik wilde een ploeg bouwen dat iedere ploeg op elk niveau kon frustreren. Dat is gelukt, maar het is nog niet zo dat Atlético een geweldige ploeg heeft. De geweldige ploegen zijn nog Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid, zeker vanuit financieel oogpunt. We zijn misschien wel geweldig op sportief vlak."

"Het team deed wat ik vroeg", zegt Simeone verder over de wedstrijd tegen Leicester. "Als coach is het moeilijk om je elftal maar op te blijven hemelen, maar ik kan niet anders dan zeggen dat de jongens weer magnifiek waren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen