Bosz: "Het zou geweldig zijn voor het Nederlandse voetbal"

19 april 2017, 12:36

Ajax werd na de overtuigende 2-0 overwinning op Schalke 04 van vorige week overladen met complimenten, maar deze knappe zege is weinig meer waard als de voorsprong donderdagavond wordt weggegeven in Gelsenkirchen. Coach Peter Bosz verwacht dat de Duitse opponent zeer getergd zal zijn in de return in de Veltins-Arena.

"We hebben heel aardig gespeeld, maar helaas niet de kill toegebracht", zegt Bosz over het heenduel tegen Ajax TV. "Dat was wel mogelijk geweest. Het is goed dat we geen goals tegen kregen, maar we hadden vaker kunnen scoren. Normaal zou 2-0 Europees gezien een uitstekende uitslag zijn, maar als je de wedstrijd gezien hebt, dan is het jammer dat we niet definitief afscheid hebben genomen. Dat hebben we nu namelijk nog niet gedaan. Het zal nog echt een zware wedstrijd worden in Duitsland", verwacht de keuzheer van Ajax.

Bosz is benieuwd naar de return van donderdagavond. "Ik verwacht een getergd Schalke, dat vanaf de eerste minuut zal stormen. Ze zijn in Amsterdam ondersteboven gespeeld en zullen daar revanche voor willen nemen. Ik denk dat voor hun het seizoen nog enigszins te redden is als ze Europees doorgaan. In de competitie staan ze er niet goed voor", aldus Bosz. Daar heeft de trainer gelijk in, aangezien Schalke 04 na 29 speelronden op een teleurstellende elfde plaats staat in de Bundesliga.

Toch focust Ajax zich vooral op zichzelf. "We hebben bevestigd dat we het op dit niveau kunnen laten zien en dat geeft vertrouwen. We kunnen gewoon goed voetballen. Een snelle goal zou ideaal zijn in de return, maar daar draait niet alles om. Je hoeft namelijk niet meteen te vrezen als dat niet gebeurt. We moeten zorgen dat we ons eigen spel spelen. Daar zijn we goed in. Als we dat voor elkaar krijgen in Duitsland, dan ziet het er goed uit. Het zou geweldig zijn als we ons voor de halve finale kwalificeren. Voor Ajax, omdat het lang geleden is, maar ook voor het Nederlandse voetbal. We zijn terecht zeer kritisch op het Nederlandse voetbal en dan is het fijn als er een keer een succesje is. Dat mag je een halve finale wel noemen."

Na de Europa League-kwartfinale in Gelsenkirchen wat zondag alweer de topper tegen PSV in Eindhoven. Het is zodoende een cruciale week voor Ajax. "Maar zo moet je er niet naar kijken. De focus moet liggen op de manier van spelen. Daar gaat het om", benadrukt Bosz.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen