Goretzka: "Zijn in staat om het om te buigen tegen Ajax"

19 april 2017, 14:18

Wil Schalke 04 nog iets van het seizoen maken, dan zal het donderdagavond een 2-0 nederlaag tegen Ajax moeten wegpoetsen in de eigen Veltins-Arena. Hoewel de vorm van de Königsblauen op dit moment te wensen overlaat, gelooft vaste basiskracht Leon Goretzka nog in een goede afloop.

In aanloop naar de return tegen Ajax incasseert Schalke klap na klap. Na het kansloze 2-0 verlies in Amsterdam werd er ook in Darmstadt verloren, met 2-1. In de Bundesliga staat de ploeg van coach Markus Weinzierl daarom op de teleurstellende elfde plaats. "Hoe de magere prestaties komen, is voor ons ook de vraag", zegt Goretzka op de clubwebsite. "Als we dat wisten, zouden deze bittere nederlagen kunnen voorkomen. Toch hebben we wel in veel wedstrijden laten zien waar we toe in staat zijn. Als we op vol vermogen spelen, dan zijn we een goede ploeg. Helaas hebben we dat te weinig laten zien dit seizoen", stelt de middenvelder.

Goretzka stelt dat Schalke er vol op moet klappen tegen Ajax. "In de heenwedstrijd hadden we problemen, maar ik ben ervan overtuigd dat we in staat zijn om het om te buigen. We moeten ons vroeg bemoeien met de opbouw van Ajax. We moeten hopen dat het goedkomt en gooien alles in de strijd. We weten dat we meerdere doelpunten moeten maken en dat het rendement daarom omhoog moet. We zijn zelfkritisch en moeten zorgen dat we een ander gezicht laten zien dan in de eerste wedstrijd. Dat zijn we de fans verschuldigd."

De middenvelder van Schalke 04 beseft dat de kansen om de halve finale te bereiken niet al te hoog zijn. "De voortekenen zijn niet goed, omdat we in de eerste wedstrijd gefaald hebben. We moeten geloven in een wonder, tegen het jonge team van Ajax. Als onze fans een geweldige sfeer in het stadion kunnen creëren, dan is er niks uit te sluiten. We willen vanaf de eerste seconde laten zien dat we het nog niet hebben opgegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen