Bosz rekent zich niet rijk: "Vooruitkijken is de grootste fout"

19 april 2017, 20:45

Ajax was in het heenduel met Schalke 04 heer en meester in de eigen Amsterdam ArenA. De buitenlandse media waren vol lof over het jonge team van Peter Bosz en vrijwel niemand ziet het in Duitsland nog fout gaan. Volgens de trainer ligt daar nou echter het grootste gevaar.

Op de website van Ajax zegt Bosz dat Ajax zich niet te snel rijk moet rekenen. "Het zou een enorme prestatie zijn als we het halen. Maar de grootste fout die we kunnen maken is al over de wedstrijd van morgen (donderdag) heen te kijken. We zullen eerst goed moet spelen en enorm geconcentreerd moeten zijn", stelt de trainer, die ook in Gelsenkirchen aanvallend wil gaan spelen. "Maar of we daadwerkelijk vooruit kunnen of worden teruggedrongen, hangt ook van de tegenstander af. Schalke speelt thuis en moet. Daar zijn we van doordrongen en zullen wij een antwoord op moeten hebben."

De grootste vraag over de opstelling van de Amsterdammers zal zijn wie er in de spits speelt: Kasper Dolberg of Bertrand Traoré. Bosz weet het antwoord al, maar laat nog niets los. "We waren gisteren (dinsdag) vrij en gaan zo eerst trainen. Daarna wil ik het eerst aan de spelers vertellen", aldus de trainer, die wel een hint leek te geven. Dolberg speelde namelijk tegen sc Heerenveen een hele wedstrijd. "Als je er vier weken uit bent geweest en niet in Jong Ajax hebt gespeeld, dan vind ik negentig minuten eigenlijk te lang. Het was niet het plan, maar uit nood geboren."

Als laatste gaf de trainer nog een update over Daley Sinkgraven, die niet mee is gereisd naar Duitsland vanwege een knieblessure. Zondag staat alweer het belangrijke duel met PSV op het programma. "Hij loopt niet meer op krukken, dus het herstel treedt wel degelijk in werking. Maar ik heb er geen zicht op of hij zondag kan spelen. Het gaat gelukkig wel beter met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen